Ga naar hoofdinhoud
smartphone app alarmsysteem

Smartphone App

Begin dit jaar is RISCO op de markt gekomen met een gloednieuw alarmsysteem.

Eén van de innoverende eigenschappen van deze nieuwe centrale is de mogelijkheid om je systeem te bedienen vanop afstand via je smartphone en  een website.

Je bent thuis vertrokken en vraagt jezelf af of je het alarm wel hebt opgezet. Het overkomt ieder van ons. Nu kan je met een druk op de knop via je smartphone de status van je alarmsysteem bekijken en het simpel vanop afstand in- en uitschakelen.

De lijst van gebeurtenissen kan je eenvoudig raadplegen. Je vindt er een antwoord op al je vragen: Door wie en wanneer werd het alarm gisterenavond uitgeschakeld? Welke detectoren zijn er in alarm gegaan? Wanneer zich er een alarmsitautie voordoet, zal dit als een melding op je smartphone weergegeven worden.

Via de website kan je gemakkelijk zelf de gebruikercodes van je systeem aanmaken, wissen en wijzigen. Verder is het ook mogelijk om via de applicatie een poort te openen, een licht te laten branden, …

Dit alles gebeurt in een veilige omgeving van een uiterest beveiligde server. De applicatie vraagt ook telkens je code wanneer je actie wilt doorvoeren, zodat bij diefstal van je smartphone je nog steeds beveiligd blijft.

Het is mogelijk om zowel live als opgenomen beelden van IP camera’s te raadplegen via de applicatie. Zo kan je in geval van alarm via je smartphone of via het internet de situatie direct inschatten.